Ripple stärker sitt partnerskap med SBI Holdings

Ripple stärker sitt partnerskap med SBI Holdings genom att investera i MoneyTap

  • Vinnande över japanska banker
  • Japan kan vara Ripples nya hem

Ripple har gjort en investering i MoneyTap, ett dotterbolag till Tokyo-baserade finansiella koncernen SBI Holdings, enligt ett pressmeddelande den 28 oktober.

Med de nyligen injicerade medlen kommer MoneyTap att kunna påskynda utvecklingen av nya funktioner Cryptosoft och tjänster som en gemensam valuta, företagsbetalningar samt in- och utgående överföringar.
Vinnande över japanska banker

I början av 2016 lanserade Ripple och SBI Holdings sitt joint venture som heter SBI Ripple Asia. Det är mest känt för att utveckla konsumentfokuserad applikation MoneyTap som gör det möjligt att överföra pengar med ett telefonnummer eller en QR-kod.

MoneyTap-appen – som förlitar sig på Ripples blockchain-teknik – lanserades av Japan Bank Consortium redan i oktober 2018 för att underlätta omedelbar avveckling.

Målet för MoneyTap är att registrera de 61 banker som ingår i konsortiet. Dess väg har dock inte varit smidig. Resona Bank gav ett slag mot MoneyTap genom att plötsligt överge projektet utan att ange orsaken bakom sitt beslut i april 2019.

Som rapporterats av U.Today gjorde Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC), den näst största bankinstitutionen i Japan med tillgångar på 2.036 miljarder dollar, en investering i MoneyTap och företagets blockchain-plattform R3 som en del av sitt partnerskap med SBI Holdings.

BARA IN: Ripple erbjuder nu XRP-lån till RippleNet-kunder

Investeringen understryker Ripples plan att stärka sin närvaro i Japan, som har varit en av de starkaste marknaderna för den San Francisco-baserade blockchain decacorn.

Förra veckan avslöjade Ripples VD Brad Garlinghouse att hans företag övervägde att flytta sitt huvudkontor till Japan på grund av avsaknad av tydlig reglering i USA

I sin senaste serie tweets berömde Garlinghouse också tillsynsmyndigheter i Storbritannien och Singapore:

„Storbritanniens FCA och Singapores MAS har varit ledande i flera år när det gäller att ge klarhet om användning / handel med tillgångar – ingen överraskning att båda länderna har traditionella FI som lutar sig till att använda denna teknik.“